Tuesday, December 26, 2017

Back In The Saddle

Boxing Day Meskin Extra.

I came across thos rare Mort Meskin Vigilante story I hadn't yet done here. Although he was never a superhero artist, I always like his work best when there is a bit of action to it.

3 comments:

Mars Gremmen said...

Wat goed en aangenaam getekend, deze strip. Ik had nog nooit van de tekenaar gehoord. Of van de strip. Dacht in eerste instantie dat het door Bernard Krigstein was getekend. Leuk om zo'n pareltje voorbij te zien komen.

Ger Apeldoorn said...

Ik heb er veel meer van deze strip, als je de link Vigilante volgt. En van de tekenaar, wiens carrière fenomenaal was. Ik zal eens kijken of ik het boek daarover nog steeds dubbel heb, kunnen we misschien iets ruilen. In deze periode tekende hij volgens de overlevering als volgt: hij had angst voor het blanco vel (en moest later soms op gang geholpen worden door een doodle van zijn studiogenoten) en begon met het volledig grijs maken van de pagina met een potlood Daarna 'tekende' hij de witte vlakken met een gum en dan pas de lijntjes. Het meeste echte werk deed hij tijdens het inkten. Al zal dat geen vaste methode geweest zijn en zie ik het hier minder dan bij andere pagina's.

Mars Gremmen said...

Goed verhaal. Dat hoor je wel vaker, een tekenaar die uit angst voor het witte papier begint met het te bezoedelen. Wat het boek betreft; heel aardig aangeboden maar ik heb al veel te veel boeken die al tijden klaarliggen om gelezen te worden. Dus ik beperk me tot het bookmarken van dit verhaal voor latere grondige lezing.